top of page


Avrupa bölgesi gümrük

E-ticaret ve e-ihracatta, Amazon’da satış yaparken karlılığınızı etkileyen konulardan biri de gümrük vergileridir. Farklı ülkelere göndereceğiniz kargoların gümrük vergilerinde nasıl bir ödeme çıkacağını bilmek çok önemlidir. Bu maliyet kalemlerinde, sevkiyat planlama ve satış aşamasında net ve tam rakamları öğrenmek ne kadar zor olsa da tahmin edebilmeniz mümkün. Daha net tahminler yapabilmeniz ve satışlarınızdaki karı daha net hesaplayabilmeniz için Avrupa bölgesinde gümrük vergi bilgilerini gelin birlikte inceleyelim.

Almanya

FOB değeri (beyan edilen değer, nakliye ve sigorta hariç) 22EUR (≈24,5USD) olan uluslararası gönderiler herhangi bir vergiye veya satış vergisine tabi değildir. FOB değeri 150EUR (≈167,3USD) olan uluslararası gönderiler vergilendirilmez, ancak satış üzerinden vergilendirilir. Bu değerin üzerindeki uluslararası gönderiler gümrük vergisi ve satış vergisine tabidir. Bir kişiden bir kişiye gönderilmesi ve "hediye" olarak işaretlenmesi durumunda, değeri 45EUR'a kadar olan ürünler çoğu durumda vergiye tabi değildir.

 

İTALYA

FOB değeri (beyan edilen değer, nakliye ve sigorta hariç) 22 EUR (≈24,5 USD) olan uluslararası gönderiler herhangi bir gümrük vergisine veya satış vergisine tabi değildir. FOB değeri 150 EUR (≈167,3 USD) olan uluslararası gönderiler vergilendirilmez, ancak satış üzerinden vergilendirilir. Bu değerin üzerindeki uluslararası gönderiler gümrük vergisi ve satış vergisine tabidir. 45EUR'a kadar olan uluslararası siparişler, "hediye" olarak işaretlenmiş bireyler için (C2C) herhangi bir gümrük vergisine veya satış vergisine tabi değildir. Yola çıkmadan önce 22 Euro değerindeki ürünler için de bir fatura / fatura eklemeniz tavsiye edilir, bu, özellikle beyan edilen değer gümrüklerimize garip geliyorsa, gümrükleme sürecine yardımcı olabilir. İthalattan muaf tutulan malların %40'ının (işletmeler için 22 Euro'ya kadar ve tüketiciler için 45 Euro'ya kadar) gümrükleme prosedürüne uygun olarak X-ışını ışınlaması kullanılarak kontrol edildiğini lütfen unutmayın. Bu nedenle gümrük memurları, beyan edilen değer önemsiz olsa bile, malların doğru içeriğini ve değerini değerlendirmek için alıcıdan ek belgeler isteyebilir. Bu, 2 kg'a kadar olan paketler ve paketler / EMS için geçerlidir (yani, gümrük beyannamelerinde yatırımları ve maliyeti doğru ve tam olarak belirtmeniz gerekir). Bir satın alma durumunda, her durumda koliye bir fatura / fatura eklenmelidir. Füze ve koliler paragrafta belirtilen adrese teslim edilir. Eve teslimat sırasında peşin ödeme. Teslimat başarısız olursa, gönderi en yakın postaneye gönderilir ve kart alıcının posta kutusunda kalır, malları nereden alabileceğini (ve varsa ücretlerini ödeyebileceğini) bildirir.

İSPANYA

FOB değeri (beyan edilen değer, nakliye ve sigorta hariç) 22EUR (≈24,5USD) olan uluslararası gönderiler herhangi bir vergiye veya satış vergisine tabi değildir. FOB değeri 150EUR (≈167.3USD) olan uluslararası gönderiler vergilendirilmez, ancak satış üzerinden vergilendirilir. Koli alıcıya teslim edilir ve alıcı teslimat sırasında gümrük ödemelerini öder. Değeri 150 Euro'nun üzerinde olan uluslararası gönderiler gümrük vergisi ve satış vergisine tabidir. Koli gümrükte kalır ve alıcının iznini bekler. Gümrük ayrıca bazı belgeler (fatura, ödeme onayı...) talep edebilir. Bu süreçte iki olası iletişim seçeneği vardır: a- Correos, yukarıdaki bilgilerin talep edildiği alıcıya bir mektup gönderir, b- Alıcı ayrıca aşağıdaki bağlantıya aktif olarak gidebilir: www.adtpostales.com izin, bilgi ve belge sağlamak için. * 45EUR'a kadar olan uluslararası gönderiler, "hediye" olarak işaretlenmiş bireyler (C2C) için herhangi bir gümrük vergisine veya satış vergisine tabi değildir.

 

FRANSA

FOB değeri (beyan edilen değer, nakliye ve sigorta hariç) 22EUR (≈24,5USD) olan uluslararası gönderiler herhangi bir vergiye veya satış vergisine tabi değildir. FOB değeri 150EUR (≈167,2USD) olan uluslararası gönderiler vergilendirilmez, ancak satış üzerinden vergilendirilir. Bu değerin üzerindeki uluslararası gönderiler gümrük vergisi ve satış vergisine tabidir. Bir kişiden bir kişiye (C2C) gönderilen ve "hediye" olarak işaretlenen 45EUR'a kadar değere sahip ürünler çoğu durumda vergiye tabi değildir.

 

Bu tür yasal konularda sorun yaşamamak ya da sürpriz maliyetlerle karşılaşmamak için profesyonel destek almanız çok önemli. Sendzon olarak bu konularda uzmanlığına güvendiğimiz partnerlerle çalışarak sizlerin de sorunsuz bir ticaret yürütmenizi destekliyoruz. Daha fazla ve detaylı bilgi almak için bize ulaşabilir aklınızdaki tüm soruları sorabilirsiniz.

Herkese bol satışlı günler dileriz.

Comments


bottom of page