top of page

Bildiğiniz üzere Amazon'da satış yapmak için Amazon satıcı hesabı açma işlemlerini çok ama çok iyi bilmek gerekiyor çünkü Amazon E-ihracat hayatınız daha başlamadan, Amazon'un zorlu hesap açılış süreciyle bitebilir. Peki Amazon mağaza açma şartları nelerdir ve Amazon satış yapmak konusunda hazır olduğunuzu görmek için sizden neler bekliyor?


Öncelikle mağaza açma şartları neden var bunu anlamak gerekiyor. Amazon milyonlarca müşteriye hizmet veriyor ve bu müşterilerine kimin satış yaptığını bilmek istiyor. Bu sebeple Amazon mağaza açma şartları aslında sizin kişisel/ticari kimliğinizden emin olmak için yani müşterilerine bir zarar vermeyeceğinizden emin olmak için var.


Amazon mağaza açma şartları(profesyonel hesap için) şöyle sıralanabilir;


1-PASAPORT/KİMLİK:Geçerli bir pasaport veya kimliğiniz olması şart. Kimlik kullanacaksanız önü ayrı ve arkası ayrı olacak şekilde iki farklı PDF formatında bulunmalılar. Bunların renkli bir şekilde en az 600 DPI ile taratmış olmanız çok önemli. Pasaport ise tek sayfa ve yine renkli/600 DPI taranmış olmalı. Final sayfasında bunu yüklemeniz gerekcek.


2-FATURA:Çok nadir olarak belirttiğiniz adreste var olduğunuzu kanıtlamanız için sizin üzerinize olan elektrik, su, sabit telefon veya doğalgaz faturası istenebilir. Bunu Payoneer gibi uluslararası bankacılık sistemleride sizden emin olmak için isteyebilir. Bu sebeple beyan ettiğiniz adreste üzerinize tesisat girişli bir fatura her ihtimale karşı şart!


3-ŞİRKET:Bir şirketiniz olmak zorunda. Özellikle Amerika'da satış yapacaksanız Türkiye'de kurduğunuz basit şahıs şirketleri de Amazon'da hesap açmanı için yeterli.


4-KREDİ KARTI:Kendi adınıza bir kredi kartınız olması elbette şart. Hesap kartı, sanal kart gibi bilgiler şansa da olsa geçebilir fakat Amazon bunu er ya da geç fark edecektir dikkat!


5-EKSTRE:Fatura/Şirket adresinize ait bir bank veya kredi kartı ekstreniz olmalı. Başvuru sırasında final sayfasında Amazon'a bunu yüklemek durumundasınız.


Tüm bunların dışında Amazon mağaza şartları arasında, Amazon tarafından size randevulanan görüntülü aramalara katılmanız ve burada kimliğinizi kanıtlamanız da bir başka şart. Ek olarak Amazon beyan ettiğiniz adresinize bir posta da gönderebilir ve bu postadaki kodu girmenizi isteyebilir. Bunu adreste olduğunuzdan emin olmak için yapar.


Gördüğünüz üzere Amazon, müşterilerine kimin dokunacağını seçmek için işi, ''amazon mağaza açma şartları'' adı altında çok sıkı tutuyor.


Bireysel Amazon hesap açılışı işlemlerinde ise, şirket bilgileri dışında yine aynı şeylere ihtiyaç duyacağınızı unutmamalısınız. Amazon mağaza açma şartları içerisinde dikkat etmeniz gereken çokça detay var. Amazon eğitimi ve Amazon danışmanlık hizmetlerimiz içerisinde Amazon satıcı hesabı açma işlemlerinizi ücretsiz yaptığımızı da unutmamanızı isteriz.


Amazon mağaza açma şartları ve daha fazlası için bize ulaşın!

Comments


bottom of page