top of page


Amazon'da satış yapmak karlı mı?

Amazon’da satış yapmak isteyenlerin ilk başta araştırdığı ve akıllarına takılan ilk sorulardan biri olan “Amazon’da satış yapmak karlı mı?” sorusunu birlikte inceleyelim ve kararı siz verin.





               Öncelikle, “Amazon dışındaki pazar yerleri mi daha karlı yoksa Amazon’da satış yapmak mı daha karlı?”, bunu inceleyelim. Açıklıkla söyleyebiliriz ki, Amazon’da satış yapmak diğer pazar yerlerine nazaran çok çok daha fazla karlı olacaktır. Peki neden?


1)     İlk olarak Amazon pazar yeri milyonlarca müşteriye sahip. E-ticaret pazar payının çok büyük bir dilimini tek başına Amazon oluşturuyor. Hele ki Amerika gibi e-ticarette çok büyük bir sirkülasyon olan bir ülkede Amazon’un pazar payı çok daha büyük. Verilerle de kontrol edecek olursak, örneğin 2023 Kasım ayında amazon.com’un tıklanma sayısı 2,6 milyarken, en yakın rakibi olan e-bay’in tıklanma sayısı sadece 0,7 milyar. Tüm bu veriler ışığında bu madde tartışılmaya kapalı bir konu da diyebiliriz.


2)     Amazon’da FBA denilen bir sistem vardır. Bilmeyenler için YouTube kanalımızda detaylıca anlattığımız “FBA nedir?” videomuzu izleyebilirsiniz. Amazon FBA sistemi satıcıyı hem kanunen çok iyi korurken aynı zamanda satıcının üzerindeki; lojistik, etiketleme, iade süreçleri, müşteri hizmetleri gibi çok büyük bir yükü üstünden alıyor. Siz sadece satışlarınıza ve tedarikçi aramaya odaklanırken arka taraftaki bütün operasyonel işleri Amazon’un halletmesini sağlıyorsunuz. Böylece karlılığınıza ve ticaretinizin sürdürülebilirliğini vakit ayırabiliyorsunuz.


Amazon’da satış yapma noktasında hemfikir olduğumuza göre sırada “Amazon’da satış yapmak için hangi iş modelini seçmeliyiz?” sorusu var. Amazon’da size en uygun iş modelini seçebilmek için YouTube’da Amazon’daki iş modellerini anlattığımız videomuzu izleyebilir ve başlayacağınız iş modelini seçebilirsiniz.


Bize göre Amazon’da satış yapmaya başlamak için en ideal model olan arbitraj iş modelini seçelim ve karlılık analizini arbitraj üzerinden anlatalım D-ZON ailesi olarak biz danışanlarımıza Arbitraj iş modelinde en az %50 karlı ürünler bulmasını öğretiyoruz.


Bunu yaparken dikkat etmeniz gerekenler ise şunlar;

1)     Ürünü, yetkili tedarikçisinden satın aldığınızdan emin olmalısınız.


2)     Ürünü araştırırken D-ZON ailesine verdiğimiz 15 ten fazla metriği incelemeli ve karınızı garantiye almalısınız.


3)     İşinizi legal olarak yapmalı ve şirket üzerinden hesap açılışı yaparak Amazon politikalarına uymalısınız.


Bu kurallar başta olmak üzere bunlara dikkat eder analizlerinizi doğru yaparsanız e-ticaretinizin karlı olmaması imkânsız.


       Tüm bunlar düşünüldüğünde “Amazon’da satış yapmak karlı mı?” sorusunun cevabı bizce “EVET”. Eğer doğru iş modelini seçer, doğru tedarikçi ve ürün analizlerini yaparsanız, “Amazon’da satış yapmak karlı mı?” sorusunun cevabı sizin için de “EVET” olacaktır.


       Amazon’da satış yapmak ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları sormak için 15 dakikalık ücretsiz görüşmelerimize katılabilir veya sosyal medya platformlarımızı (Instagram, YouTube) takip edebilirsiniz.


       Herkese bol kazançlı günler dileriz.

Comments


bottom of page