top of page


Amazon'da en çok ne satar

Amazon’da en çok ne satar? Hangi kategoride daha fazla satış yaparım? Hangi kategoriler

daha fazla karlıdır? Bu sorular sizin ticaretinize yön verecek, gerekirse tedarikçi ağınızı ve e-ihracatınızı o yönde geliştirmenizi sağlayacak sorulardan en önemlisi.





               Peki bu soruların cevabı ne? Amazon’da satış yapmak isteyenlerin, Amazon’da e-ticaret hayatına başlayanların aklındaki en büyük soruya yanıt bulmanızı sağlamak için Arbitraj iş modeli üzerinde ufak bir inceleme yapalım.

 

               Öncelikle Amazon Amerika’da en çok satan kategorileri görelim. Bu kategoriler arasında biraz gezinelim ve detaya inelim.


1)     Kitap


2)     Elektronik eşya


3)     Kıyafet, Ayakkabı, Aksesuar


4)     Oyun ve Oyuncak


5)     Makyaj Malzemeleri

 

               Bu kategoriler arasında Arbitraj iş modelinde satış yapan e-ticaret satıcıları en çok makyaj malzemeleri, elektronik eşya ve oyun oyuncak kategorisini tercih ediyor. Peki neden?


1)     Amazon Amerika’ya gerek Türkiye’den gerek yurt dışı piyasalardan gümrük ve kargo konusunda en rahat gönderim sağlayabileceğiniz kategoriler olması


2)     Ürünlerin küçük boyutlarda olması ve bu nedenle kargo maliyetinin daha düşük olması


3)     Karlılığın çok fazla olması


4)     İade oranlarının diğer kategorilerine göre çok daha az olması (Örneğin Amazon Amerika’da en çok iade alan kategori giyim ve tekstil kategorisi. Bu kategoriye göre oyuncak ve makyaj malzemeleri kategorisinin oranı çok çok düşük kalıyor.)


5)     Ürünlerin bozulma riskinin çok düşük olması, depolama için özel koşullar gerektirmemesi

 

6)     Üreticileri, distribütörleri veya bayilerini bulmanın ve anlaşma yapmanın çok daha kolay olması

 

Siz de Amazon’da satış yaparken yukarıda listelenen ve buna benzer olan unsurları göz önünde bulundurarak , hangi kategoride satış yapmak istediğinizi daha rahat seçebilir ve Amazon'da satış yapmak için ürün araştırma sürecinizi bu kategori özelinde yönlendirebilirsiniz.


Bu yazımız ile Amazon’da en çok ne satar sorusuna aklınızda ufak da olsa yanıt bulmanızı sağlamak ve size e-ihracatınızda bir ışık yakmak istedik. Bununla birlikte, kendi networkünüzdeki fırsatları da mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.


Örneğin, çevrenizde tanıdık olarak kitap kategorisinde bir tedarikçi vardır. Bu tedarikçi ile iş birliği yapmak ve daha karlı ürünler bulmak size çok daha kolay gelebilir, bu durumda Amazon’daki e-ticaretinizi bu kategoriye yönlendirebilirsiniz. Bu gibi faktörler ile kendi tedarikçi ağınızı oluşturmalı ve kendi en çok satan ürün skalanızı belirlemelisiniz.


       Herkese bol karlı satışlar dileriz.

Comentários


bottom of page