top of page


Amazon ücretleri ne kadar

Amazon’da satış yaparken muhasebeyi iyi tutmak gerektiğini hepimiz artık biliyoruz. Karlılık analizlerinde Amazon’un yaptığı kesintileri iyi anlamak ve hesaplamaya dahil etmek de çok önemli. Peki araştırdığımız ve bulduğumuz ürünlerin Amazon tarafından yapılacak ve adına “fee” denilen Amazon ücretleri ne kadar ve bu kesintiler aslında nedir?


               Amazon’un bu kesintileri yapmasının sebebi kendi depolama, kargolama ve müşteri hizmetleri için bir karşılık almak veya sizin yerinize yapacağı vergilendirmeden dolayıdır. Bu ücretler çok gözükse de Amazon’un satıcılara verdiği destek azımsanamayacak kadar çoktur. Peki bu ücretler nedir? Hangi ürün kategorisinde ne kadar kesinti olacak gelin bunları inceleyelim.


Temel satış ve FBA ücretleri hızlı bağlantıları

Aşağıdaki ücretler "temel ücretler" olarak adlandırılır çünkü bunlar en yaygın olarak alınan ve Amazon işletmenizin yönetimi üzerinde en büyük etkiye sahip olan ücretlerdir. Başka ücretler de uygulanabilir.

 

Temel satış ücretleri

Yönlendirme ücretleri

Tüm ürünler için Amazon, Amazon vergi hesaplama hizmetleri aracılığıyla hesaplanan vergiler hariç olmak üzere toplam satış fiyatı üzerinden hesaplanan geçerli yönlendirme ücreti yüzdesini düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve teslimat ücretleri veya hediye paketi ücretleri dahil olmak üzere alıcı tarafından ödenen toplam tutardır. Yönlendirme ücretleri kategoriye göre değişir.

 

Aylık abonelik ücreti

Profesyonel Satış Planı, toplu listeleme, Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS), otomatik fiyatlandırma, gelişmiş iş raporları, özelleştirilebilir kargo ücretleri ve ayrıntı sayfalarında üst sıralarda yer alma hakkı dahil olmak üzere bir dizi araç ve avantaj sağlayan aylık bir abonelik hizmetidir.

 

Ürün başına satış ücretleri

Bireysel satış planına sahip satıcılar, diğer geçerli ücretlere ek olarak Amazon mağazasında satılan her bir ürün için ürün başına ücret öder.

 

Kapanış ücretleri

Medya ürünlerinden, geçerli diğer ücretlere ek olarak satılan her birim için bir kapatma ücreti alınır.

 

Temel FBA ücretleri

FBA gönderim ücretleri

FBA gönderim ücreti, Amazon'da satın alınan ürünlerin alıcılara gönderilmesi için birim başına alınan bir ücrettir. Ücret, ürünün kategorisine, boyutuna ve ağırlığına bağlı olarak değişir. Aylık envanter depolama ücretleri Amazon kullandığı alan için aylık envanter depolama ücreti alıyor.



Aşağıda Amazon tarafından belirlenmiş referral fee ücretlerini göreceksiniz.



Amazon referral fee ücretleri


Amazon’da satış yapmak ile ilgili daha birçok bilgi almak, en ince detayları öğrenmek ve aklınızdaki soruları sormak için 15 dakikalık ücretsiz görüşmelerimize katılabilir veya Youtube kanalımıza abone olarak tüm güncel bilgilerden haberdar olabilirsiniz.


               Herkese bol kazançlı satışlar dileriz.

Comments


bottom of page